Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ زمانی شهرها و محله‌ها ترکیبی بودند از داراها و ندارها. اینکه گفته شده «اگر فردی سیر بخوابد و همسایه‌اش گرسنه باشد مسلمان نیست» هم به همین دلیل است. زمانی داراها و ندارها دیوار به دیوار هم خانه داشتند؛ افراد داراتر محله نذری می‌دادند و ندارهای محله نذری می‌گرفتند. افرد دارا در شهر، ماه رمضان، محرم و اعیاد دینی را بهانه می‌کردند و کمی آنطرف‌تر ندار شهر سفره‌اش رنگین می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اکنون نه تنها فاصله دیوار داراها و ندارها زیاد شده بلکه فاصله شهرها و روستاهای ثروتمند و فقیر هم زیاد شده است. در حالی که آب، برق، گاز، فاضلاب، تلفن، خدمات شهری و ... برای مردم برخی از شهرها معمولی‌ترین و عادی‌ترین خدمات اولیه محسوب می‌شود، هنوز هم مردم بسیاری از روستاها و حتی شهرهای کم جمعیت در حسرت آب آشامیدنی سالم هستند.

روستاهایی که در ریگ‌های بیابان محصور شده‌اند و بی‌آبی و بی‌کاری امان مردمانشان را بریده است، دیگر دارایی اطرافشان نیست که محرم نذری دهد و برای یک روز هم که شده سفره‌هایشان را رنگی کند. مردم برخی شهرها و روستاها همگی در فقر مطلق فرو رفته‌اند و هزاران کیلومتر از شهرهای دارای امکانات فاصله دارند. حتی دیگر روستاهای فقیر، همسایه شهرهای ثروتمند هم نیستند، فاصله خیلی زیاد شده است و برای پیدا کردن صبورترین مردم این کشور باید همتی بلند داشت و ساعت‌ها رانندگی کرد تا به آنها رسید. جازموریان و مناطق مرزی استان سیستان و بلوچستان جزو همین شهرها هستند.

و حالا محرم است؛ آنهایی که به سنت هر ساله نذری می‌دهند باز هم می‌توانند به همان سنت در خانه‌هایشان یا مسجد و حسینیه محلشان نذری بپزند و به همان روال هر ساله به مردمی که سفره‌هایشان حتی اگر رنگین رنگین هم نباشد، لااقل خالی نیست نذری بدهند. نذری هم که تبرک است و به قول برخی‌‌ها ثروتمند و فقیر نمی‌شناسد همه می‌توانند نذری بگیرند.

یا می‌توان کاری متفاوت از سال‌های گذشته انجام داد. حسین(ع) برای خلق زیباترین تصویر عالم از ایثار، فرسنگ‌ها راه پیمود و رضایت معبود خود را در قلب ریگ‌های سوزان بیابان یافت. می‌توان به همین سنت و سیره اقتدا کرد. می‌توان به قلب مناطق محروم رفت و آنجا تصویری از دلدادگی به حسین(ع) خلق کرد. یا بخشی از خرج امسال نذری را به دست بلند همتانی داد که راهی این مناطق هستند و نذری‌ها را به دست نیازمند‌ترین‌ها می‌رسانند.

شیعه باید هوشمندانه رفتار کند؛ می‌توان در خانه را باز کرد و نذری را به نزدیک‌ترین همسایه داد و برگشت و ثواب برد اما می‌توان ثواب نذری‌ را هزاران برابر کرد، می‌توان نذری را به دست دختری داد که با ذوق داخل ظرفش را نگاه می‌کند. 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا اجتماعی جامعه مناطق محروم سیستان هم نمک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۰۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پناهگاه قوطی کنسروی فلسطینی‌ها: فریاد رنج در میان جنگ (+فیلم)

 باوجود دشواری‌های ناشی از شرایط جنگی و کمبودهای فراوان فلسطینیان خلاقانه از اردوگاه ها پناهجویی می کوشند پیام خود را به جهانیان برسانند.

به گزارش تسنیم، در میان رنج‌ها و مصیبت ‌های جنگ غزه، گروهی از جوانان فلسطینی ساکن اردوگاه دیرالبلح با استفاده از قوطی‌های خالی کنسرو برای خود پناهگاه درست کردند.

این جوانان با استفاده از قوطی های کنسرو و بسته های غذایی نهادهای امدادی برای مردم غزه موفق شدند تا یک پناهگاه فلزی را احداث نمایند.

«دالیا العفیفی»، ایده پرداز این پناهگاه نمادین در گفتگو با خبرنگار تسنیم در غزه گفت:  یک روز من با خودم گفتم می‌توانم با استفاده از این قوطی ها اقدامی انجام دهم و پیامی را به گوش همه برسانم‌. فکر کردم که ما مردم غزه از خانه های خود آواره شده ایم و احتیاج به پناهگاه داریم. بنابراین تصمیم گرفتم با استفاده از قوطی های کنسرو پناهگاه بسازم.

ساخت این پناهگاه دو هفته تمام به طول انجامید و برای ساخت آن از سه هزار قوطی خالی کنسرو استفاده شده است.

«عاصم کریم»، طراح پناهگاه نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم  اظهار داشت: قوطی ها را روی هم چیدیم. تقریبا سه هزار قوطی مصرف شد. شب و روز با تمام قوا تلاش کردیم. این یک پروژه کاملا منحصر به فرد است.

این اقدام نمادین از سوی جوانان فلسطینی در حقیقت تلاشی برای انعکاس مصائب و مشکلات اهالی غزه پس از تحمل 7 ماه جنگ مستمر و فراگیر از سوی ارتش اسرائیل است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عمران و آبادانی روستاها و شهرها به اعضا شوراها ارتباط مستقیم دارد
  • هشت نکته درباره سخنان دوم بانکی‌پور: حواس‌تان به سفره مردم خودمان باشد
  • رئیسی: از قیمت کالا‌ها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم / تورم روز به روز کاهشی می‌شود
  • 8 نکته درباره سخنان دوم بانکی پور: به جای سرک کشیدن به "تختخواب" دیگران ، حواس تان به "سفره" مردم خودمان باشد
  • موشک جواب موشک است/ از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم
  • رئیسی: موشک جواب موشک است/ از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم
  • ساخت پناهگاه نمادین جوانان فلسطینی با قوطی های کنسرو
  • پناهگاه قوطی کنسروی فلسطینی‌ها: فریاد رنج در میان جنگ (+فیلم)
  • جیش‌الظلم به سفره مردم بلوچ شلیک می‌کند
  • کارفرهنگی درمساله حجاب ضروری است