Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد حقانی گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی می‌گفتند اگر پایتخت از تهران برود، نمی‌توان جمعیت 6_7 میلیون نفری آن را رها کرد و از طرفی معتقد بودند تهران باوجود برخی بی تدبیری‌ها و نامهربانی‌ها هنوز ظرفیت‌های بالای زیست محیطی فراوانی دارد که باید از آنها استفاده شود.

به گزارش برنا؛ محمد حقانی، پدر مدیریت شهری ایران در گفتگو با خبرنگار برنا در وصف شخصیت زنده یاد آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: متاسفانه 4 سال از رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی می‌گذرد و مردم در حسرت از دست دادن این مرد بزرگ هستند چرا که بی شک ایشان یکی از مردان تاثیرگذار تاریخ معاصر ایران محسوب می‌شوند، مردی که در کنار امام خمینی (ره) پرورش یافت و در تمام لحظه‌ها کنار مقام معظم رهبری حضور داشت و همیشه از یاران دیرین این دو بزرگوار بود بنابراین باید از ایشان به عنوان یکی از مردان تاثیرگذار و قوه عاقله نظام نام برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: حضور ایشان همراه با درایت و واقع گرایی که داشتند در روزهای سخت انقلاب به خوبی حس می‌شد و صحبت‌های میانه رو و معتدل ایشان در نماز جمعه بسیاری از مردم را پای تریبون نماز جمعه می‌کشاند و باعث انسجام مملکت و جناح‌های مختلف کشور ‌شد به طور کلی حضور آیت الله هاشمی باعث پیشرفت کشور در چهارچوب شرع مقدس اسلام f,n و ایشان به عنوان یک الگوی موفق برای دنیای اسلام و کشورهای دیگر قرار گرفتند.

حقانی تصریح کرد: ایشان در اوج محبوبیت و قدرت در کنار رهبر معظم انقلاب اسلامی سال 1376 و پس از طی دوران سازندگی، دولت را واگذار کردند هرچند که خیلی‌ها علاقمند بودند با تغییری در قانون اساسی به دوران خدمت خود ادامه دهد ولی ایشان نپذیرفتند که این نشانه‌ای از مردم سالاری و آزادگی در نظام جمهوری اسلامی بود درواقع بزرگترین حسن ایشان اطاعت بی چون و چرا از مقام معظم رهبری در جهت انسجام و رعایت قوانین بود.

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران در ادامه گفت: آیت الله هاشمی به اعتبار اینکه در کنار امام، رهبری، بزرگان و برجستگان نظام بودند، نقش تاثیرگذاری در تاسیس نظام جمهوری اسلامی داشتند به گونه‌ای که نمی‌توان ایشان را فقط یک مرد موفق دانست بلکه ایشان والاتر از یک مدیر موفق و متعارف بودند که جنگ را تمام کردند و پس از پایان جنگ سعی در اداره کشور، بازسازی و راه اندازی زیرساخت‌های آن داشتند.

نگاه آیت الله هاشمی به شهرها توسعه‌ای بود/ایشان تهران را بسیار خوب می‌فهمید

حقانی با اشاره به نگاه و نگرش آیت الله هاشمی در امور مدیریت شهری افزود: بعد از انقلاب اسلامی اکثر روستاییان به شهرها مهاجرت کردند که باعث شد تعادل جمعیت در شهر و روستا از بین رود اما ایشان با دوراندیشی سیاسی که داشتند این موضوع را تشخیص دادند که باید برای ساخت شهرها همت کرد تا بهترین خدمات به مردم ارائه شود چرا که نگاه ایشان به کشور به خصوص شهرها یک نگاه توسعه ای بود. 

او ادامه داد: آیت الله هاشمی، تهران را که پیشانی و پایتخت نظام است را به خوبی می‌فهمیدند و اعتقاد داشتند باید به تهران رسیدگی شود و همیشه می‌گفتند حالا که جمعیت در شهرها متمرکز شده باید رفاه عمومی را برای مردم شهر به وجود بیاوریم.

انتخاب کرباسچی به عنوان شهردار از درایت آقای هاشمی بود

پدر مدیریت شهری ایران با اشاره به درایت آیت الله هاشمی در انتخاب شهردار تهران بیان کرد: با وجود اینکه توصیه‌‌هایی برای انتخاب شهردار تهران شده بود اما ایشان با درایت تمام غلامحسین کرباسچی را انتخاب کردند که انتخاب بسیار مناسبی بود چون آقای کرباسچی استاندار اصفهان بود و سابقه خوبی در امور شهری داشت بنابراین انتخاب‌های آقای هاشمی در نیروها بسیار منحصر بفرد و خاص بود.

آیت الله هاشمی مخالف انتقال پایتخت از تهران بودند

حقانی درمورد راه افتادن بحث انتقال پایتخت و نظر آیت الله هاشمی در این خصوص گفت: زمانی که شهردار تهران آقای کرباسچی بودند بحث انتقال پایتخت به وجود آمد و می‌گفتند پایتخت باید از تهران برود اما آیت الله هاشمی هیچوقت توجه به این زمزمه‌ها نکردند چون معتقد بودند حتی اگر پایتخت از تهران برود، نمی‌توان جمعیت 6_7 میلیون نفری آن را رها کرد از طرفی ایشان معتقد بودند تهران باوجود برخی بی تدبیری‌ها و نامهربانی‌ها هنوز ظرفیت‌های بالای زیست محیطی دارد که باید از آنها استفاده شود پس نباید تهران رها کرد بلکه باید ماند و آن را ساخت حتی به یاد دارم در یک مراسم افتتاحی ایشان گفتند:«بسیار خوشحالم که تهران در پایتخت ماندنی شد.»

پافشاری آیت الله هاشمی باعث ساخت مترو در ایران شد/ایشان محسن را پدر مترو می‌دانستند

او درمورد خطبه مترو آیت الله هاشمی عنوان کرد: نگاه دوراندیشی و توسعه گرای ایشان را در خطبه‌ مترو که سال 63 خواندند می‌توان یافت، خطبه‌ای که محیط زیستی بود و به بحث آلودگی هوا در تهران و کلانشهرها و تاثیر مترو بر آن پرداخت و باوجود مخالفت‌های فراوان سران نظام برای ساخت مترو، بالاخره حرف آیت الله به کرسی نشست. 

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران گفت: آنچه اهمیت دارد نگاه ایشان به مترو است که الان می‌بینیم چقدر در سال 63  به روز بودند و انصافا اگر پافشاری ایشان نبود این اندک مترو را هم که با مدیریت فرزندشان محسن هاشمی رفسنجانی راه افتاده است را نداشتیم.

حقانی افزود: یک بار در مراسمی به آیت الله هاشمی گفتم شما را به عنوان پدر مدیریت متروی تهران می‌شناسم اما ایشان گفتند اشتباه می‌کنید، پدر مترو محسن است که ایستاد و مترو را در تهران راه اندازی کرد. 

آیت الله هاشمی رفسنجانی فاصله بین مناطق تهران را کاهش داد

پدر مدیریت شهری ایران در ادامه گفتگو به نقش آیت الله هاشمی در کاهش فاصله بین مناطق تهران اشاره کرد و گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی در تثبیت تهران به عنوان مرکز سیاسی و کاهش تفاوت‌های بین مناطق مختلف تهران در شرق ،غرب، شمال و جنوب نقش بسیار مهمی داشتند به گونه‌ای که اوایل سال 80 که در شهرداری بودم این اقدام یعنی کاهش فاصله بین نقاط تهران از جمله شمال به جنوب به خوبی حس می‌کردم و حتی باعث شد به عنوان یک طرح نوین الگویی برای سایر شهرها و کلانشهرها قرار گیرد.

آیت الله با حضور خود در تمام افتتاحیه‌ها و بازدیدها به مدیران دلگرمی می‌دادند

او با اشاره به حضور مستمر آیت الله هاشمی در تمام بازدیدها افزود: ایشان در تمام بازدیدها و افتتاحیه‌ها حضور پیدا می‌کردند و دست اندرکاران، مهندسین، کارگران، کارشناسان و مدیران شهری را تشویق می‌کردند که این کار باعث دلگرمی نیروهای شهری می‌شد.

اعتقاد آقای هاشمی این بود که هر شهری با پول مردم خود باید اداره شود

حقانی بیان کرد: ایشان معتقد بودند که درآمدهای ملی مانند پول نفت نباید صرف تهران یا شهرها شود بلکه هزینه‌های هر شهر باید توسط مردمش تامین شود و درآمدهای ملی صرف زیرساخت‌ها شود پیرو این صحبت یه یاد دارم آقای هاشمی در یک مراسمی گفتند:« خوشحالم  که تهران با پول مردم تهران اداره می‌شود و درآمدهای ملی صرف مناطق محروم شهرها و استانهای دیگر می‌شود.»

//انتهای پیام:5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آیت الله هاشمی رفسنجانی مترو مدیریت شهری محمد حقانی انتقال پایتخت آیت الله هاشمی رفسنجانی آیت الله هاشمی پایتخت از تهران انتقال پایتخت مدیریت شهری معتقد بودند آقای هاشمی پدر مدیریت بین مناطق فاصله بین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۰۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکسی متفاوت از ۳۵ سالگی وزیر اطلاعات دولت هاشمی رفسنجانی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت‌السلام علی فلاحیان، وزیر اسبق اطلاعات در سال ۱۳۶۳ قائم مقام کمیته‌های انقلاب اسلامی بود.

آنگونه که اطلاعات آنلاین روایت کرده، روزنامه اطلاعات ۱۵ اردیبهشت ۱۳۶۳ در ویژه‌نامه روز پاسدار خود گفت‌وگویی با فلاحیان درباره آخرین وضعیت این نهاد انقلابی منتشر کرد. بخش‌هایی از این گفتگو را بخوانید و عکسی از فلاحیان (۱۳۱۲) در سن ۳۵ سالگی تماشا کنید.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904235

دیگر خبرها

  • ببینید | ناگفته‌هایی از پرونده مهدی هاشمی به روایت آیت‌الله رفسنجانی
  • عکسی متفاوت از ۳۵ سالگی وزیر اطلاعات دولت هاشمی رفسنجانی
  • عکس قدیمی از آیت الله هاشمی و محسن رضایی درحال خوردن آش افطاری
  • آغاز عملیات اجرایی خط ۹ مترو تهران
  • همراهی متروی تهران با نمایشگاه بین‌المللی کتاب
  • ابن سینا مقصد بعدی تی‌بی‌ام خط ۲ مترو اصفهان
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • ◄ متروی قم در پیچ ؛ واگن 6 میلیاردی به 51 میلیارد رسید!
  • (ویدئو) سوال باورنکردنی یک دانشجو از هاشمی رفسنجانی
  • ببینید | سوال باورنکردنی یک دانشجو از هاشمی رفسنجانی؛ دور از انتظارترین پرسش تاریخ!